Glasskålar och solstrålar

Jag är så glad över vårsolen som kikat in genom köksfönstret nästan varje morgon under den senaste veckan. Snön har smultit bort på gatorna, fågelkörerna har återvänt till parkerna och ögonen har varit tvungna att kisa då ljuset ute plötsligt har blivit bländade. Det är vår i luften.

IMG_0461

Nyfikenheten och energin att experimentera i köket har återvänt efter lugnare dagar i vinteride. Det känns som om början på det nya året har flugit förbi på ett ögonblick. Det är bara två månader kvar av studierna innan det är dags för sommar igen. Jag tjuvstartade glassätande och har redan suttit med öppet fönster och känt solen på kinderna.

IMG_0445

IMG_0456

En av de enklaste och godaste glassarna jag brukar göra är nice cream. Jag har oftast gjort nice cream på endast fryst banan som jag sedan bara kastar ner i mixern, men denna vårdag testade jag på en ny variant. Basen bestod av två frysta bananer, men jag tillsatte även lite kakao och vaniljsocker. Jag toppade med riven kokos och kakao samt frysta körsbär. Skulle jag ha haft choklad hemma skulle jag ha rivit på lite, men fick nöja mig med kakao denna gång.

Receptet såg ungefär ut så här:

Två (färdigt skivade) frysta bananer

1/2 – 1 tsk kakao

lite vaniljsocker

Toppings: hackad choklad, kokos, bär, nötter etc…

IMG_0439

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: