Godiva schampokaka

IMG_2759

IMG_2758

IMG_2761

Jag har letat efter ett schampo som gör håret sammetsmjukt, inte kommer i plastförpackning och är vegan. Det kändes som en knepig och dyr uppgift, men visade sig  vara betydlig enklare än jag först trodde. Hittade en jasmindoftande schampokaka som förgyller varenda dusch. Förutom att den doftar blommor och himmel så innehåller den både schampo och balsam så en behöver inte köpa balsam skilt. Denna heter Godiva schampokaka och kommer från LUSH, men de har även en massa andra alternativ i egna dofter och färger. Godiva innehåller en mängd oljor och smör, bl.a. kakaosmör, cupuacusmör, sheasmör, kameliaolja, makadamiannötolja som gör håret underbart lent.

Den fungerar annars helt som ett vanligt schampo – man gnider kakan mellan blöta händer, masserar in löddret i vått hår och sköljer ur. Det enda lite ovana är att efter duschen lönar det sig att placera den på en upp och ner vänd skål för att rinna av och torka, annars finns det chans att den smular sönder och produkten rinner iväg. Jag köpte även en liten ask i metall som är perfekt när man reser eller annars bara vill förvara kakan i ett skåp.

Kakan är aningen dyr, ca 12 €, men det är den värd då den räcker länge och jag iallfall upplever att håret mår betydligt bättre än när jag använt silikonbaserade schampon.

Rekommenderar varmt 🙂

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Hej! Var köpte du den? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: