Magical moments in Bali

 

IMG_4572

Utdrag ur resedagboken, maj 2017:

”Jag tänker på Bali, på om jag borde åka om 3 veckor. Det är något jag har velat göra så länge, dessutom verkar det som om alla bitar bara faller på plats. Det kanske är meningen att jag ska åka nu.”

IMG_4463

Processed with VSCO with 4 preset

IMG_4675

IMG_4377

IMG_4673

Före jag åkte var jag så nervös att jag på riktigt för en millisekund övervägde att bara låta planet lyfta utan mig. Jag hade aldrig förut rest ensam så det kändes väldigt främmande och troligen därför skrämmande. Jag är dock så glad att jag ändå steg på planet då det visade sig vara en helt oförglömligt resa.

IMG_4293

IMG_4365

IMG_2754

Det tar alltid en tid att landa både psykiskt och fysiskt på en ny plats, speciellt om det är långt borta. Om du inte har landat ordentligt där du befinner dig så är det ganska svårt att ta in alla nya intryck och jag får i alla fall känslan av att allt är overkligt och rörigt. Jag hade därför bokat ett hostel i Canggu för de första 3 nätterna och sedan var planerna öppna. Det var lågsäsong när jag var där så det var enkelt att hitta boende och resa runt, men annars lönar det sig säkert att boka i förväg (det är ingen höjdare att inte veta var en ska sova följande natt). Men, det är också en helt fantastisk känsla att kunna skräddarsy resan efter ens behov och gå på magkänsla, jag blev t.ex. så förälskad i hantverksbyn Ubud att jag genast förlängde min vistelse på ett litet familjeägt bed & breakfast. Eftersom Ubud är en av de största turistattraktionerna så är det en ganska hektisk plats, men jag upplever också att det fanns ett otroligt lugn där som jag inte upplevt på andra orter. Människorna jag träffade där var också så intressanta, öppna och färgglada. Definitivt en plats att välkomna med öppna armar och prova på nya saker.

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with 4 preset

Ubud är också vegandrömmen – överallt finns det fantastiskt vacker, men framförallt god, mat. Min favoritrestaurang, Seeds of Life, ligger i hjärtat av Ubud. Om någon besöker Ubud rekommenderar jag varmt deras raw lasagne och moccaglass.

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with 4 preset

IMG_2799

Processed with VSCO with 4 preset

IMG_4321

IMG_4293

IMG_4326

Utdrag ur resedagboken:

”Vi tappade bort oss med Maja & Pontus påväg till ett vattenfall som inte existerade och träffade på en man vid namn Made som tog med oss på en underbar tur till hans familjs och vänners risfält utanför Ubud. Han berättade detaljerat om varenda träd och buske vi gick förbi, om ålarna som besöker risfälten vid fullmåne och om hur det viktigaste när man odlar är bra teamwork.”

Helt klart en av de dagarna jag kommer minnas bäst av allt. Allt hände så oförväntat! Vi avslutade vår tur vid en kaffe- & teodling och medan vi satt och smakade på olika sorter så drog ett mäktigt oväder in över fälten. Mörka moln är så mystiska och kraftfulla, jag stod där och blickade ut över fältet funderades över hur små vi är på jorden. Då vi hunnit in under tak kom regnet och piskade marken och den annars kokheta temperaturen sjönk genast. Vi betraktade regnet medan vi trötta, men glada, avnjöt vår lunch.

IMG_4495

IMG_4696

IMG_4650

Men liksom vilken paradisö du än befinner dig på var det inte bara smoothie-bowls och kokosnötter i solen som man oftast får bilden av. Man är ju ändå bara samma gamla jag och råkar ibland utför mindre trevliga upplevelser. En av dalarna för mig var då mina bankkort spärrades och jag var utan pengar i flera dagar.  Att vara ensam och bli ordentligt sjuk är också väldigt obehagligt. Som tur så hade jag träffat så varmhjärtade personer att de tog hand om mig dessa dagar, men skulle jag inte ha gjort det så skulle jag verkligen känt mig ännu mera hjälplös. Det är på ett sätt synd att social medier ger en så förvrängd bild av verkligheten, men jag tror det viktigaste är att inse och påminna sig själv om att ett riktigt liv aldrig kan återspeglas i cyberspace. Där är valda delar, oftast guldstunderna.

I det stora hela var ändå denna resa en av de absolut vackraste och lärorikaste. Längtar ofta tillbaka. 🙂 Det finns fortfarande så mycket outforskat, men det får vänta nu ett tag.

Varje litet äventyr är värt att ta vara på.

Hoppas det här inlägget var lika roligt att läsa som det var för mig att skapa! Om någon har egna flera tips om Bali så dela med er!

Kram /

Nea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: